شناسه : 9062894
گزارش از اقدامات قابل تقدیر یک دهه فعالیت صدا و سیما؛

13 روز تا پایان ماموریت عزت الله ضرغامی/ فراز و نشیب های 10 ساله صدا و سیما


16 آبان ماه حکم ریاست وی در صدا و سیما به پایان می رسد. حالا این روزها زمان آن رسیده که ضرغامی تمام امکانات ایجاد شده در صدا و سیما را تحویل رئیس جدید این سازمان بدهد.

به گزارش یزد آوا به نقل ازدانا  13 روز دیگر تا پایان دوران ده ساله ریاست عزت الله ضرغامی بر سازمان صدا و سیما باقی مانده و 16 آبان ماه ماموریت وی در این سازمان به پایان می رسد و آنطور که شنیده می شود، مدیر آینده صدا و سیما نیز به احتمال فراوان فردی از درون این سازمان خواهد بود. این دوران ده ساله اما برای رئیس سازمان صدا و سیما پرفراز و نشیب بود و قطعا ضرغامی و همکارانش در طول این مدت با دشواری های بسیاری این امانت مهم را به سر منزل مقصود رساندند.

سوم خرداد ماه سال 83 بود که با حکم رهبر معظم انقلاب، عزت الله ضرغامی به عنوان رئیس جدید صدا و سیما پس از علی لاریجانی منصوب شد و در حکم نخست رهبر انقلاب برای رئیس خوزستانی صدا و سیما، خط مشی تازه ای مشخص نکرده بودند و بر همان نکاتی تاکید داشتند که در حکم انتصاب علی لاریجانی رئیس پیشین رسانه ملی مورد تاکید قرار گرفته بود اما در تمدید حکم در 16 آبان ماه 88، ایشان در بخشی از حکم چنین تاکید کردند: "برجستگی ها و نقاط قوّت کنونی صداوسیما در کنار کمبودها و نقاط ضعف آن باید پیوسته در برابر چشم جنابعالی و دیگر مدیران آن سازمان و در معرض ملاحظه و مقایسه قرار گیرد و همت بر روند نقص زدائی، به هیچ رو کاهش و سستی نیابد."

همین تاکید اساسی رهبر معظم انقلاب سبب شد تا عزت الله ضرغامی در دوره دوم مدیریت خود در صدا و سیما، فعالیت هایی به مراتب بیشتر از دوره قبل داشته باشد. در این بین هرچند فعالیت های وی بیشتر از اینکه جنبه کیفی داشته باشند، جنبه کمی داشت و صدا و سیما عملکردی به مرابت بهتر نیز می توانست داشته باشد، اما در مجموع باید عملکرد عزت الله ضرغامی و همکارانش را در این دوره 10 ساله ارج نهاده و از آن تقدیر کرد.

در این باره البته سیروس مقدم از کارگردانان برنامه های تلویزیونی در خصوص ماندن یا رفتن ضرغامی می گوید: اگر گزینه قوی و محکمی برای مدیریت تلویزیون وجود ندارد یا اگر هست و به قوت ضرغامی نیست، بهتر است تا پرورش یک مدیر خوب، ضرغامی سه چهار سال دیگر ابقا شود. در این فرصت یک مدیر خوب پرورانده شود تا بتواند سکان تلویزیون را به دست بگیرد. چون به شدت پست حساس، خطیر و سختی است.

صدا و سیما در طول این سال ها در پیشبرد اهداف نظام جمهوری اسلامی ایران نقش بسزایی داشت. به خصوص در ایام انتخابات در ایجاد شور و نشاط اجتماعی تاثیر گذار بود و با برگزاری برنامه هایی همچون مناظره و نمایش فیلم انتخاباتی کاندیداها، بینش سیاسی جامعه را بالا برد. اما حرکت صدا و سیما در طول سال های بعد از انتخابات 88 همواره همچون حرکت بر روی لبه تیغ بود.

در طول این سال ها صدا و سیما در نقد عملکرد مسئولین نیز رویه مناسبی داشت و همین رویه سبب شده بود تا جریان ها، جناح ها و دستگاه های مختلف هر کدام از نظر خود نسبت به این سازمان موضع گیری هایی نموده و انتقاداتی را نیز مطرح کنند. اما خاصیت رسانه ای همچون صدا و سیما اینگونه است که با به تصویر کشیدن مباحث انتقادی، مورد نقد سایر دستگاه ها قرار گیرد. به طوری که در طول سال های اخیر سازمان صدا و سیما بارها از سوی مجلس، دولت و سایر مسئولان مورد انتقاد قرار گرفت.

 

در مسئله فنی نیز این سازمان در 10 سال گذشته با پیشرفت چشم گیری همراه بود. افزایش تعداد شبکه های تلویزیونی سراسری به 18 کانال، شبکه های برون مرزی به 10 کانال و شبکه های استانی و محلی به 34 کانال نشان می دهد که در بحث فنی، عملکرد صدا و سیما قابل قبول بوده است. در این بین یکی از رویکردهای مثبت مدیریت صداوسیما در دوره مدیریت ده سال اخیر، رشد کمی شبه های رادیویی و تلویزیونی بوده و شاهد تخصصی شدن شبکه های تلویزیونی بودیم اما در عین حال افزایش کیفیت تصاویر تلویزیون نیز اجتناب ناپذیر است و راه اندازی نخستین شبکه HD تلویزیون در این دوره می تواند نوید عملگرایی در بهبود کیفی تصاویر تلویزیون باشد که از کیفیت تلویزیون های اکثر مردم کشورمان پایین تر است.

 

اما در طول این سال ها اقدامات فرهنگی صورت گرفته مورد تقدیر بسیاری از فعالان فرهنگی و مسئولان کشور نیز قرار گرفت. در این باره سال گذشته بود که رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با ارسال لوح سپاس از سید عزت‌الله ضرغامی رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و همکاران این رسانه که با همکاری راهبردی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس توانستند در پاسداشت سالگرد دفاع مقدس ابعاد مختلف این حماسه سترگ ملت ایران را در شبکه‌های صدا و سیما به نمایش بگذارند، تقدیر و تشکر کرد. سازمان صدا و سیما در بهره‌مندی از گنجینه ارزشمند حماسه هشت سال دفاع مقدس برای انتقال فرهنگ ارزش‌ها و باورهای اعتقادی ــ ملی، روحیه خودباوری، ایثار و شجاعت بین اقشار میهن اسلامی تلاش مؤثری داشته است.

 

البته ضرغامی در پاسخ به این سوال که بعد از ریاست صدا و سیما در چه پستی فعالیت خود را ادامه خواهد داد، گفت: واقعیت این است که من به هیچ چیز فکر نمی‌کنم و برنامه‌ریزی ندارم تا روز آخر. معتقدم که جایگاهی که رسانه ملی دارد و تاثیرگذاری که شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی دارند، با هیچ چیز قابل مقایسه نیست و به همین دلیل همه دنبال آن هستند و می‌خواهند بدانند که چه کسی می‌آید و چه کسی می‌رود و از ۴ سال قبل برای این سمت گمانه‌زنی می‌کنند. تنها دلیلش همین اهمیتی است که گفتم. بخصوص در این سالهای پر فراز و نشیب کشور و بخصوص در دوره انتخابات و مسائل مهم سیاسی، فرهنگی کشور. جایگاه رسانه ملی در سال‌های اخیر در سطح جهانی مشخص است و به همین دلیل فکر می‌کنم این حوزه به قدری اهمیت دارد و کار در آن حساس و دشوار است که تا دقیقه آخر نمی‌توان به موضوع دیگری فکر کرد.

 

13 آبان ماه حکم ریاست وی در صدا و سیما به پایان می رسد. حالا این روزها زمان آن رسیده که ضرغامی تمام امکانات ایجاد شده در صدا و سیما را تحویل رئیس جدید این سازمان بدهد.




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.