شناسه : 30045568
مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان یزد:

اجرای طرح های کارورزی؛بسترساز اشتغال پایدار/ افزایش بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی ناشی ازعدم حرفه آموزی است


مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان یزد گفت: یکی از علل افزایش روزافزون بیکاری در بین فارغ‌التحصیلان دانشگاهی عدم حرفه‌آموزی و برخورداری از آمادگی لازم برای ورود به بازار کار است.

 به گزارش یزد آوا به نقل از یزدامروز؛ مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان یزد که عصر امروز به مناسبت هفته  ترويج آموزش‏ هاي فني و حرفه ‏اي در جمع خبرنگاران حاضرشده بود از اجرای طرح های کاروزی توسط این سازمان خبر داد و گفت:سازمان فنی و حرفه‌ای درراستای ترویج آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و افزایش مهارت آموزشی افراد جامعه این طرح را به ادارات استانی خود ابلاغ کرده که شامل اجرای آموزش در محیط کار واقعی ،کارورزی فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و اعمال مشوق‌های مختلف به  بنگاه‌های اقتصادی است.

علی آقا افضلی بابیان این مطلب که یکی از علل افزایش روزافزون بیکاری در بین فارغ‌التحصیلان دانشگاهی عدم حرفه‌آموزی و برخورداری از آمادگی لازم برای ورود به بازار کار است اظهار داشت: با ارائه آموزش‌های مهارتی می‌توانیم توان مهارتی جامعه را افزایش دهیم تا افراد یا کارآفرین شده و یا جذب بازار کار شوند.

وی در تشریح طرح آموزش در محیط کار واقعی اظهار داشت: این طرح برای واحدهای پذیرنده کارآموز یک امتیاز محسوب شده و  واحدهای پذیرنده می‌توانند از فعالیت یک نیروی جوان  از یک ماه تا یک سال به‌صورت رایگان و بدون هزینه‌های اضافی بهره‌مند شوند.

وی تأکید کرد: حداقل سن برای حرفه آموزان در این طرح 15سال و بدون شرط مدرک تحصیلی است ضمن اینکه  کارآموزان در این طرح  تحت پوشش بیمه مسئولیت سازمان قرارگرفته و که اگر خدای‌نکرده اتفاقی برای کارآموز بیفتد این بیمه، مسئولیت پرداخت خسارت را به عهده می‌گیرد و کارفرما در این خصوص مسئولیتی ندارد.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان هدف از اجرای طرح های کارورزی فارغ‌التحصیلان دانشگاهی را  بسترسازی اشتغال پایدار عنوان کرد  و گفت: این طرح تلفیقی از کار عملی  استادکاران مهارتی و دانش تئوری دانشگاه‌هاست که دانشجو در کنار استادکاران به یادگیری فنون شغلی می‌پردازد.

وی با اشاره به محدودیت‌های این طرح گفت:هنرآموزان فارغ‌التحصیل باید در بازه سنی 23 تا 33 سال بوده و بیش از 5 سال از فارغ‌التحصیلی آنان نگذشته باشد و در دوره‌های کارورزی شرکت نکرده و حداقل دوماِ از ثبت‌نام  کارآموز در دفاتر کاریابی گذشته باشد.

 افضلی در خصوص شرایط  واحدهای پذیرنده هم اظهار داشت: این واحدها در سامانه‌ای که برای اجرای طرح  طراحی‌شده درخواست جذب کارآموز داده و پس از بررسی مجوزها و پروانه فعالیت توسط دستگاه‌های اجرایی آن واحد برای بررسی شرایط آموزشی،تجهیزات و امکانات به سازمان معرفی‌شده و در صورت تائید، کارورز درآن‌واحد مشغول می‌شود.

وی افزود:در این طرح دولت برای هر کارآموز به‌اندازه یک‌سوم حقوق پایه ،حقوق پرداخت کرده و کارفرما می‌تواند مابقی حقوق را با کارآموز توافق کند تا فرد در کنار یادگیری حرفه از منبع درآمد نیز برخوردار باشد.

وی اعمال مشوق‌های مختلف بنگاه‌های اقتصادی است که چنانچه بنگاه‌های اقتصادی کارورزان آموزش‌دیده در دو طرح فوق را جذب کنند حداقل یک  و حداکثر دو سال از پرداخت حق بیمه این افراد معاف شده و حق بیمه  آنان را دولت پرداخت می‌کند.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به برگزاری مرحله استانی  المپیاد ملی مهارت در روزهای 5 شنبه و جمعه هفته جاری گفت: این مسابقات در مرحله شهرستان با 420 شرکت‌کننده برگزارشده که 250 نفر به مرحله استانی راه‌یافته‌اند و برگزیدگان به مرحله  کشوری و درنهایت جهانی راه پیدا می‌کنند.

وی با اشاره به برگزاری مسابقات جهانی در سال 20017 در ابوظبی خاطرنشان کرد: این مسابقات هر دو سال یک‌بار برگزار می‌شود که خوشبختانه  از استان یزد هم در رشته کابینت ساز چوبی  یک نماینده داریم.

وی در خصوص حذف و اضافه برخی رشته‌ها در این سازمان هم گفت: ما هیچ رشته‌ای را حذف نمی‌کنیم بلکه به‌منظور حمایت از بخش خصوصی آن دسته از رشته‌هایی که امکان ارائه آن توسط این بخش وجود داشته  باشد در مراکز دولتی حذف می‌شوند و در خصوص افزایش رشته‌ها نیز بر اساس تقاضاهای موجود دوره‌های آموزشی از یکتا چند دوره برگزار می‌شود.

وی تصریح کرد: انرژی خورشیدی ،کشت‌های گلخانه‌ای و داروهای گیاهی از رشته‌های جدید و پرطرفدار حال حاضر در مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای استان هستند.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.