شناسه : 7825347
گفتگو با محمد کاظم میدانی، رتبه 7 ریاضی و 4 زبان؛

اعتماد خانواده در موفقیتم بسیار تأثیر‌گذار بود/ کسب رتبه برتر در رشته‌های نهج البلاغه و قرآن


خانواده خیلی خوبی دارم. دو خواهر بزرگترم همیشه کمکم کردند. اعتمادی که خانوده‌ام به من داشتند بسیار در موفقیت من تأثیر داشت، چون می‌دانستند تلاش خودم را در درس خواندن می‌کنم، هیچ موقع به من فشار نمی‌آوردند و محیطی آرام در خانه برایم فراهم می‌کردند.

محمد کاظم میدانی با کسب رتبه 7 منطقه دو و 23 کشوری در کنکور ریاضی 93 و رتبه 4 منطقه و 13 کشوری در کنکور زبان 93 از جوانانی است که مایه افتخار یزد و یزدی‌هاست. متن گفتگوی خبرنگار یزد آوا با این نخبه ایرانی در ادامه آمده است.

یزد آوا: ضمن معرفی خودتان، رشته تحصیلی و رتبه‌ی خود در کنکور بیان کنید.

محمد کاظم میدانی متولد 27 آذرماه 1374 و فارغ التحصیل دبیرستان استعدادهای درخشان شهید صدوقی هستم. در کنکور ریاضی 93 رتبه 7 منطقه دو و 23 کشوری و در کنکور زبان نیز رتبه 4 منطقه دو و 13 کشوری را کسب کردم.

یزد آوا: درصدهای خود در کنکور را بیان کنید.

کنکور ریاضی: ادبیات 78  درصد، دینی 64 درصد، عربی 89 درصد، زبان 78 درصد، ریاضی 72 درصد، فیزیک 87 درصد، شیمی 83 درصد

کنکورزبان: ادبیات 100 درصد، عربی 94 درصد، دینی 89 درصد، زبان 94 درصد، زبان اختصاصی 54

یزد آوا: هدفتان از تحصیل در این رشته چه بود؟

به درس‌های فیزیک و ریاضی و حل مسئله علاقه دارم و از آنجا که با درس‌های حفظی مشکل داشتم و به دنبال خلاقیت بودم تا حفظ کردن، این رشته را انتخاب کردم.

یزد آوا: خانواده در موفقیت شما چقدر تأثیر داشت و به چه میزان از شما حمایت می‌کرد؟

خانواده خیلی خوبی دارم. دو خواهر بزرگترم همیشه کمکم کردند. اعتمادی که خانوده‌ام به من داشتند بسیار در موفقیت من تأثیر داشت، چون می‌دانستند تلاش خودم را در درس خواندن می‌کنم، هیچ موقع به من فشار نمی‌آوردند و محیطی آرام در خانه برایم فراهم می‌کردند.

یزد آوا: از کی به فکر کنکور افتادید و روزانه چند ساعت برای کنکور درس می‌خواندید؟

از همان دوران ابتدایی خوب درس می خواندم و جو مدرسه به گونه‌ای بود که رها نشده بودیم و جو درس خواندن بر آن حاکم بود. با دوستانم در عین رفاقت، رقابت می‌کردیم و باهم درس می‌خواندیم.

برای کنکور در روزهایی که مدرسه می‌رفتم 4  تا 5 ساعت و در روزهای غیرمدرسه 7 تا 8 ساعت مطالعه می‌کردم.

یزد آوا: چه برنامه‌ای برای آینده خود در نظر گرفته اید؟

فعلا رشته مکانیک دانشگاه صنعتی شریف را انتخاب کردم و البته سعی می‌کنم در این مقطع تحصیلی فقط به درس خواندن نپردازم و کارهای دیگری هم انجام دهم. ولی مهمترین چیز برای من  درس خواندن و یاد گرفتن است تا در کارهای تئوری و عملی موفق باشم و در آینده در شغلم موفق و کار بلد باشم.

یزد آوا: عوامل موفقیت خود را در چه می‌دانید؟

توکل به خدا، توجه به معنویات، تلاش، کار مداوم و پشتکار از عوامل موفقیت من  بود. هدف داشتن نیز بسیار مهم است اینکه فرد بداند به چه چیزی می‌خواهد برسد. خانواده، معلمان،  کادر مدرسه، اطرافیان و دوستان خوبی نیز که داشتم در این موفقیت تأثیر بسزایی داشتند.

یزد آوا: در زمان درس خواندن برای کنکور چقدر از کلاس‌های فوق برنامه و کتاب‌های غیر درسی استفاده کردید؟

کتاب‌های غیر درسی جز ضروریات کنکور است، کنار آمدن با کنکور تنها با کتاب‌های درسی کار بسیار سختی است و بدون تست زدن نمی توان موفق بود. معلمان نیز بالاخص برای یادگیری اولیه نقش بسیار مهمی دارند. به نظر من برای موفقیت در کنکور به معلم خصوصی نیاز نیست، من معلم خصوصی نداشتم.

یزد آوا: مدرسه یا آموزش و پرورش به چه میزان از شما حمایت کرد؟

مدرسه خیلی مهم بود. مقطع دبستان در مدرسه غیرانتفاعی تحصیل کردم که ریلی برای موفقیت من بود و جوی که در مدرسه راهنمایی ودبیرستان بود و معلمان و کادر مدرسه بسیار تلاش می‌کردند تا همه چیز برای ما فراهم باشد و احساس کمبود نکنیم.

یزد آوا: چه رتبه‌هایی در زمینه‌های دیگر کسب کردید؟

در رشته‌های فرهنگی و قرآنی شرکت کردم. در رشته نهج البلاغه رتبه های 2 و 4 کشوری و اول استانی و در رشته مفاهیم قرآن رتبه 2 استانی را کسب کردم.

یزد آوا: معنویات چه میزان در موفقیت شما تأثیر داشت؟

ارتباط با خدا مثل یک نخ می‌ماند که اگر پاره شود انسان سردرگم و گمراه می شود. نمی‌توان گفت کسی که با خدا نیست در زندگی موفق نمی‌شود، زیرا اگر اینگونه بود در بلاد کفر کسی موفق نبود ولی اینگونه افراد هدف ندارند و نمی‌دانند برای چه تلاش می‌کنند و دچار نا امیدی می‌شوند.

یزد آوا: فرار مغزها یکی از مشکلات موجود در کشور است، نظر شما در این مورد چیست؟ انتظار شما از مسئولان برای جلوگیری و مقابله با این معضل اجتماعی چیست؟

خوشبختانه رشته‌ای مثل رشته تجربی در ایران رشته جا افتاده‌ای است و از سطح خوبی برخوردار است و تقریبا با خارج برابری می‌کند و انسان برای دستیابی به علم برتر این رشته نیازی به رفتن به خارج از کشور ندارد، ولی متأسفانه در رشته‌های مهندسی و ریاضی سطح دانشگاه‌های کشور بسیار پایین‌تر از سطح بعضی دانشگاه‌های خارج است و دیده شده است که در ایران به دانشمندان و نخبه‌ها بها داده نمی‌شود و گاهی اوقات طرحی که در کشور به آن بها نمی‌دهند در خارج مورد توجه قرار می‌گیرد. این احتمال وجود دارد که برای کسب علم برتر به خارج بروم و قطعا چنانچه شرایط کار در ایران فراهم باشد، به کشورم برمی‌گردم و به هم وطنانم خدمت می‌کنم.

یزد آوا: صحبت پایانی؟

توصیه من به دانش‌آموزانی که قرار است در سال آینده یا سال‌های آینده در کنکور شرکت کنند این است که ابتدا هدفشان کسب علم و بالا رفتن سطح علمی باشد و برای رضای خداوند درس بخوانند. ضمنا به خود باور و اعتماد داشته باشند تا در این راه موفق شوند.

گفتنی است محمد کاظم میدانی از دوستان و همسایگان امیر مسعود ندافی از برترین‌های کنکور تجربی 93 است که 13 سال هم مدرسه‌ای بودند و به گفته خودشان حس رفاقت بین آنها بیشتر از رقابت بوده است.

گفتگوی خبرنگار یزدآوا با امیر مسعود ندافی را در اینجا ببینید.




رای شما
میانگین (5 آرا)
The average rating is 4.2 stars out of 5.