شناسه : 15132111
معاون پشتیبانی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد:

تحقیق دقیقی از وجود افسردگی در مردم یزد وجود ندارد


تحقیق دقیقی در رابطه با میزان یا وجود افسردگی در مردم یزد در دسترس نیست و شناسایی میزان و نوع افسردگی در مردم نیز باید به عهده کارشناسانی برجسته و بی طرف قرار گرفته شودکه بر روی این موضوع بهترین تحقیقات را به عمل آوردند.

به گزارش یزد آوا، روز پزشک وهفته دولت بهانه ای شد تا به سراغ معاون پشتیبانی و نیروی انسانی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد برویم تا از خدمات،برنامه ها و اهداف این دستگاه بهداشتی،درمانی و آموزشی استان آگاه شویم

گفتگوی جالب دکتر محمد رضا وفائی نسب با یزد امـــــــروز را از دست ندهید؛

به عنوان اولین سوال لطفا بفرمائید در حال حاضر چه تعداد پزشک در سطح استان مشغول به کار هستند؟

حدود 1400پزشک در استان یزد مشغول به خدمت هستند که قریب به 500 نفر از آن ها متخصص و بقیه نیز پزشک عمومی می باشند.البته بیشترین تراکم پزشکی ما در شهر یزد وبه دلیل  جمعیت 50 درصدی شهر یزد نسبت به کل استان قرار دارد و با توجه به همین شهر یزد از بیمارستان های بزرگ و تخصصی خوبی برخوردار است.

وضعیت پزشکی استان را چگونه ارزیابی می کنید و تراکم پزشکان در استان به چه شکلی است؟

خوشبختانه نسبت به کل کشور، استان یزد دارنده رتبه اول سرانه جمعیت پزشک متخصص  بوده و همچنین یزد دارای پزشکان بسیار خوبی بوده است که در اقصی نقاط ایران خدمات شایانی را به سایر هم میهنان ارائه می دهند.

و اما شهرستان های استان  باتوجه به جمعیت کم تری که نسبت به مرکز دارند،از تعداد پزشکان کمتری برخوردار هستند البته باید توجه داشت که شهرستان هایی مانند میبد و اردکان از امکان تخصصی کافی برخوردار بوده و شهرستان هایی مانند تفت و مهریز نیز به دلیل جمعیت کم تری دارنداز متخصصین کمتری برخوردار هستند  ولی در مجموع شهرستان های استان  در زمینه اطفال،زنان وجراحی از متخصصان خوبی برخوردارند.

به نظر می رسد دانشگاه های علوم پزشکی بیش از نیاز کشور اقدام به تربیت پزشکان جوان می کنند و این موضوع می تواند  بیکاری پزشکان آینده را رقم بزند در این خصوص چه تمهیداتی اتخاذ شده است؟

بنا به سیاست های هرساله دولت،میزان پذیرش دانشجو در هر سال نیز متغییر است و امسال نیز میزان پذیرش دانشجو در رشته های تخصصی و برخی رشته ها،افزایش چشم گیری داشته و طبیعی است که دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی هم در زمینه پزشک عمومی و در اکثر رشته های تخصصی نیز در حال آموزش و تربیت دانشجویان می باشد.

به نظر من اگر برنامه ریزی درستی در دستور کار دولت قرار بگیرد موجبات اشتغال  آن ها نیز فراهم خواهد شد چرا که در سال های قبل و سال های آغازین انقلاب شکوهمند اسلامی،در روستاها و حتی شهر های کوچک ایران هیچ پزشکی حضور نداشت ودر شهرهای بزرگتر هم حضور پزشکان خارجی چون هندی و بنگلادشی مشهود بود اما به برکت نظام مقدس اسلامی،نیروهایی به دست نظام پرورش یافتند که در حال حاضر به حول قوه الهی و سیاست های درست نظام جمهوری اسلامی، ادر جای جای این سرزمین پهناور و حتی دور افتاده ترین روستاها نیز مشغول به خدمت می باشند.

برخی دانشجویان رشته های پزشکی دانشگاه آزاد معتقدند به دلیل پرداخت هزینه های تحصیل باید از گذراندن طرح در مناطق محروم معاف شوند این ادعا تا چه اندازه می تواند درست باشد؟

پزشکان جوان ما بعد از سپری کردن دوره تحصیل ،مکلف به انجام خدمت در یکی از نقاط محروم کشور هستند که این موضوع ربطی به دانشگاه  آزاد ویا دولتی  ندارد و لازم به ذکر است که دانشجویان بین المللی نیز پس از اتمام تحصیلات مجاب به فعالیت در مناطق محروم هستند.

در حال حاضر نسبت کشور ما به سرانه کل کشور در زمینه پذیرش پزشک رقم قابل قبولی نیست وباید در خدمت رسانی بعد از سپری کردن دوره طرح پزشکان در مناطق محروم،همواره بر قانون تربیت پزشک استوار بود و نباید سیاست های دولت را با سیاست های پزشکی ادغام کرد چراکه ،همواره نیاز به پزشک در استان معرض می باشد.

دانشگاه علوم پزشکی شهیدصدوقی یزد چه تلاش هایی درزمینه ارتقای سطح علمی خود صورت داده است؟

متاسفانه مدتی است که در شبکه های اجتماعی ،برخی درحال تخریب روحیه پزشکان جوان و دانشجویان پزشکی بوده  وهمواره اصرار برایجاد  یإس و دلسردی در بین دانشجویان  دارند.

و به نظر می رسد به دلیل اینکه  این قشر جامعه، ازنخبگان و بهترین هابه حساب می آیند عواملی در حال برنامه ریزی برای ایجاد اغتشاش ذهنی در این افراد هستند و این در حالی است که یکی از رسالت های دانشگاه علوم پزشکی ایجاد روحیه نشاط والقای امید به آینده در دانشجویان بوده و پیشرفت روز افزون این افراد را در دستور کار خود دارد.

دانشگاه علوم پزشکی شهیدصدوقیدرجهت ارتقای سطح علمی خود، تجمیع دانشجویان در پردیس دانشگاه را دورنمای بلاملاحظه این مرکزقرار داده تا کار بهتری از دانشجویان به عمل آید و از سال آینده  دانشجویان پزشکی  باید در آزمون عملی شرکت کنند تا میزانی برای سنجش دستاورد و یادگیری دانشجو فراهم شود.

در حوزه تحقیقات و پژوهش چه اقداماتی صورت گرفته است؟

در حوزه تحثقیقات نیز دانشگاه علوم پزشکی پیشگام بوده به طوری که تحقیقات به عمل آمده در این موسسه در حال تبدیل شدن به تحقیقات میدانی وسیع می باشد ولازم به ذکر است که تعدادی از پژوهش های دانشگاه علوم پزشکی یزد در مجله های بین المللی نیز چاپ می شود که خود دانشگاه هم با داشتن مجله معتبر جهانی و کشوری همواره در زمینه پژوهش وتحقیقات مطرح بوده و باید توجه داشت که شایعات در رابطه با بیماری ها،نیاز به تحقیق و پژوهش دارد و نمی توان با حرف اقشار گوناگون در خصوص علت برخی بیماری ها  نتیجه گیری کرد.

به مطلبی جالبی اشاره کردید برخی اصرار دارند تا یزدی ها را مردمانی افسرده معرفی کنند در این خصوص تحقیقاتی صورت گرفته و تا چه حد این حرف ها می تواند به واقعیت نزدیک باشد؟

تحقیق دقیقی در رابطه با میزان افسردگی یا وجود افسردگی در مردم یزد در دسترس نیست و شناسایی میزان و نوع افسردگی در مردم نیز باید به عهده کارشناسانی برجسته و بی طرف قرار گرفته شود که بر روی این موضوع بهترین تحقیقات را به عمل آوردند.

چه اقداماتی برای رفع مشکلات معیشتی پزشکان انجام گرفته و برای رفع پدیده ناپسند زیر میزی در جامعه پزشکی استان چه برنامه هایی دارید؟

ببنید اکثر پزشکانی که  به زیر میزی ودرخواست های نامشروع روی می آورند به علت فقر مرتکب چنین عملی نمی شوند  بلکه این عوامل در حاضر از نظر این پزشکان یک نوع کلاس به حساب می آید البته  باید این مطلب را هم در نظر داشت که تلاش ها و استرس های شبانه روزی این پزشکان در دوران تحصیل ممکن است عده کمی را بعد ازتحمل آن همه سختی وسوسه کند.

و اما در خصوص اقدامات پیشگیری کننده واقعیت این است که حقوق دریافتی بسیاری از پزشکان در مقابل تلاش ها،شب بیداری ها، استرس ها و محدودیت هایی که داشته  ودارند  بسیار ناچیز بوده و در شان پزشکان نیست بنابراین می توان با بازنگری  در خصوص سیاست های رابطه پولی بین مردم و پزشک، دولت را مکلف به پرداخت کلیه حقوق بیماران کرده تا دیگر شاهد وجود اینگونه مسائل نباشیم.

اخیراً یکی از شرکت های بیمه که به بازنشستگان ارائه خدمت می کرده به بهانه اجرای طرح نظام سلامت مشکلاتی را برای این قشر فراهم آورده به نظر شما وزارت بهداشت در رفع این مسئله چه نقشی می تواند ایفا کند؟

اصولا شرکت های بیمه تکمیلی به خودی خود نه تنها سود ده نبوده بلکه زیان ده هم هستند این شرکت متاسفانه یک شرکت بیمه ای دولتی و وایسته به بیمه سلامت ایران می باشد که صرفا بیمه تکمیلی ارائه می دهد. پس از اجرای طرح نظام سلامت این شرکت به بهانه افزایش تعرفه ها سطح خدمات خود را به مشتریانش کاهش داد و این در حالی است که افزایش تعرفه مربوط به شش ماهه دوم سال بوده و این شرکت می بایست به واسطه افرایش دریافتی از مشتریان در نیم سال اول و پرداخت تعرفه ها به قیمت سال قبل در همان نیم سال سطح خدمات خود را  در شش ماههدوم سال نیز ادامه می داد که چنین نکرد و چون یک شرکت دولتی است حتی با شکایت نیز چندان نمی توان مجبور به اجرای تعهداتش بر اساس قرار داد منعقد شده مجبور کرد. البته باید نظام بیمه ای کشور به سمت تجمبع بیمه ها و تشکیل یک صندوق بیمه ای واحد قدم بردارد تا شاهد مشکلاتی از این دست نباشیم.

ویژگی های یک پزشک نمونه از نظر جنابعالی چیست؟

کسی که وارد عرصه پزشکی می شود،باید نمونه باشد ولی به نظر من پزشکی نمونه است که کاهش درد بیمار و التیام  ودرمان او را بر همه چیز مقدم  دانسته  و آنچه را نیازبیمار به حساب می آید، در اولویت کاریش قرار دهد.

جایگاه اخلاق در جامعه پزشکی استان را چکونه ارزیابی می کنید؟

خوشبختانه پزشکان یزدی،پزشکانی حاذق،متدین،اخلاق گرا و دلسوز هستند و به ندرت در یزد شاهد وجود پزشکی بی اخلاق هستیم که ابن هم در اثر القایی است که  برخی افراد پزشکان را تافته ی جدا بافته از مردم می دانند و این درحالی است که پزشکان خود جزوی از این مردم هستند.به طور کلی اخلاق مراقبه می خواهد و انسان باید همواره مراقب باشد تا از مسیر اصلی خود منحرف نشود.

به عنوان آخرین سوال مردم شکایات خود را از چه طریق می توانند به گوش مسئولین امر برسانند و آیا این شکایات پیگیری خواهد شد؟

سامانه کشوری 1690در اختیار مردم عزیز برای ارائه شکایات خود قرار دارد و بنده این اطمینان را می دهم که تمامی شکایات مردمی رسیدگی و تا حصول نتیجه پیگیری می شود چرا که این شکایات از طریق وزارت خانه به ما ابلاغ شده و ما نیز پس از بررسی و حصول نتیجه باید گزارش آن را به تهران ارسال کنیم.

 



رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.