شناسه : 27038250
هنرمند زیورآلات سنتی یزد مطرح کرد

شهرت جهانی زیورآلات سنتی یزد/ «مالیات بر ارزش افزوده» دو هزار واحد زرگری را تهدید می‌کند


هنرمند زیور آلات سنتی با اشاره به قدمت بیش از 500 ساله طلاسازی در استان یزد گفت: عیار بالا و طرح‌ها و نقش‌های خاص از ویژگی‌های شاخص طلا و زیورآلات یزد است که شهرت جهانی پیدا کرده است.

محمد رضا نوری زاده ،هنرمند زیورآلات سنتی در مصاحبه با خبرنگار یزد آوا، با اشاره به قدمت بیش از 500 ساله طلاسازی در استان یزد گفت: عیار بالا و طرح‌ها و نقش‌های خاص از ویژگی‌های شاخص طلا و زیورآلات یزد است که شهرت جهانی پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه بیش از 500 نوع تنوع طرح در زیورآلات سنتی یزد وجود دارد، ادامه داد: طلای یزد عیار 20 است که در هیچ کشوری طلای سنتی با این عیار دیده نمی‌شود و طرح‌های مروارید، ملیله، انواع زنجیر و غیره از طرح‌های زیور آلات سنتی مختص استان یزد محسوب می‌شود و زنجیر چینابی از مشهورترین رشته‌های طلای سنتی یزد به ثبت ملی رسیده است.

نوری زاده با اشاره به سابقه 35 سال فعالیت خود در این صنعت افزود: مدتی بود که صنایع دستی از رونق افتاده بود اما با حمایت‌ها و تبلیغاتی که در این زمینه انجام شد، دید مردم نسبت به این نوع صنایع دستی تغییر کرده و استقبال خوبی از سوی مردم و گردشگران از زیورآلات سنتی شده است و بسیاری آن را به عنوان سوغات از یزد به استان‌های دیگر و حتی خارج از کشور می‌برند.

رئیس اتحادیه صنف طلا وجواهر یزد با بیان اینکه بالغ بر 2 هزار واحد در ساخت و فروش طلا و جواهرات در استان فعالیت می‌کنند، اصلی‌ترین مشکل این صنعت را مالیات بر ارزش افزوده عنوان و تصریح کرد: چنانچه این مشکل از سوی مسئولان حل و فصل نشود باید فاتحه صنف زرگری را در کشور خواند و چنانچه هر واحد زرگری در یزد، پنج خانوار را زیرمجموعه خود داشته باشد باید منتظر از دست رفتن 10 هزار شغل در استان بود.

وی با بیان اینکه تقریبا  700 واحد از صنف طلا و جواهر در یزد در زمینه ساخت زیور آلات سنتی فعالیت دارند، افزود: پرداخت مالیات بر ارزش افزوده، رکود حاکم بر بازار و کاهش قدرت خرید مردم موجب شده تا زرگری‌های یزدی یکی پس از دیگری تعطیل شوند و در میان مردم نیز دیگر طلا به عنوان یک سرمایه محسوب نمی‌شود.

نوری زاده با بیان اینکه از زمان اجرایی شدن پراخت مالیات بر ارزش افزوده تقریبا 25 درصد طلافروشی‌های یزد تعطیل شده‌اند، تصریح کرد: در همین دو هفته اخیر 6 واحد طلا فروشی تعطیل شد، مشکلاتی که در این صنف وجود دارد صدور پروانه را تقریبا منفی کرده و تعداد پروانه‌های باطلی از تعداد صدور پروانه بیشتر شده است و کارگاه‌ها با 20 درصد ظرفیت خود ادامه فعالیت می‌کنند.

این هنرمند زیورآلات سنتی یزد قطع شدن بیمه صنعتگران این حرفه از مهرماه سال گذشته را از دیگر مشکلات این صنف عنوان کرد و گفت: از مسئولان صنایع دستی درخواست داریم تا بیش از پیش حامی صنعتگران باشند تا صنعت زرگری و طلاسازی که از مشاغل قدیمی و سنتی در استان به شمار می‌رود، بتواند به حیات خود ادامه دهد.

انتهای پیام/ف




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.