شناسه : 22628816

علایمی دال بر خروج کشور از رکود دیده نمی شود/سفر هیات های تجاری به ایران جنبه تشریفاتی داشت


علی دیانت درباره آثار و نتایج سفر هیات خارجی به ایران و بالعکس گفت: این سفرها بیشتر سفرهای تشریفاتی بوده و نمی توان از این سفرها انتظار نتایج عملی داشت چرا که این سفرها عموما جنبه کاربردی چندانی ندارد.

به گزارش یزد آوا، سید علی دیانت عضو هیات رئیسه اتاق کاشان درباره میزان دسترسی برجام به اهداف اقتصادی خود گفت: هنر اصلی در بحث برجام مسائل اقتصادی نبود بلکه این مباحث در درجه دوم آن قرار داشت. وی افزود: ما در دوره ای که تحت تحریم های بین المللی هم بودیم تمام خریدهای خارجی مان اعم از ماشین آلات و مواد اولیه را با هزینه بالاتری انجام می دادیم.

این فعال اقتصادی تصریح کرد: البته در دوران تحریم هزینه های بانکی ما که معمولا بین ۱ تا ۱.۵ درصد بود افزایش داشته و به عددی نزدیک ۱۴ درصد رسیده بود. اما الان با اجرای برجام این هزینه ها از بین رفته و کار برای تجار و بازرگانان راحت تر شده است. البته خود رکود اقتصادی ریشه در برجام نداشته و طبیعتا با اجرای برجام نیز از بین نرفته است.


وی درباره آثار و نتایج سفر هیات خارجی به ایران و بالعکس خاطرنشان کرد: این سفرها بیشتر سفرهای تشریفاتی بوده و نمی توان از این سفرها انتظار نتایج عملی داشت چرا که این سفرها عموما جنبه کاربردی چندانی ندارد.

عضو هیات رئیسه اتاق کاشان افزود: البته سفرهایی که مربوط به امور بازرگانی است باید توسط خود شرکت ها انجام شود. یعنی مدیران همه شرکت های فعال در  صادرات یا واردات با انجام سفرهایی به دنبال مشتریان و مخاطبان خودشان بروند.


این فعال اقتصادی درباره وظایف اتاق خاطرنشان کرد: اتاق بازرگانی با سفر به کشورهای اروپایی نمی تواند راسا برای شرکتی قرارداد ببندد. بلکه اتاق باید بسترهای لازم  را فراهم کند تا شرکت های مختلف به دنبال عقد قرارداد با شرکتهای خارجی باشند.

وی در ادامه بیان داشت: اصلا فلسفه سفر هیات های تجاری و اتاق بازرگانی به اروپا انعقاد قرارداد نیست و از آنجا که اتاق یک تشکل فراگیر است و وظیفه عمده آن فراهم کردن زمینه ها و هموار کردن راه است.


سیدعلی دیانت درباره دلایل عدم ایجاد رونق در اقتصاد ایران تصریح کرد: برداشت من از رکود موجود این است که مقدار قابل توجهی از این رکود جنبه بین المللی داشته و برای مثال حتی کشورهایی مثل چین که از جنبه صادراتی بسیار فعال هستند نیز از رکود موجود گلایه دارند.

وی در خاتمه اظهار داشت: در کنار رکود بین المللی یک سری از سوء مدیریت های داخلی که در گذشته هم وجود داشته خودش را نشانداده که با توجه به شرایط موجود در آینده کوتاه مدت، علایمی دال بر خروج کشور از رکود دیده نمی شود.

منبع: تراز




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.