شناسه : 24864146
گفتگو با مدیرعامل موسسه خیریه معلولین غدیر یزد؛

عمویی که به بچه های معلول یزد بال و پر داد/ اشتغالزایی برای 135 معلول در کارگاه های تولیدی


علی اصغر عموقدیری (معروف به قدیری)، فردی است که با باور و یقین به توانمندی های معلولین به این قشر از جامعه با ایجاد اشتغال برای آن ها شوق و انگیزه زندگی بهتر هدیه داده است.

به گزارش یزدآوا، اهميت داشتن شغلي مناسب و پايدار با درآمد مكفي از بعد اقتصادي و اجتماعي در معلولين، از افراد عادي جامعه بيشتر است. زيرا به تجربه ثابت شده است كه اثرات سوء بيكاري در بين معلوليني كه ضمن امرار معاش ناگزير از پرداخت هزينه هايي بابت درمان و لوازم كمك توانبخشي نيز هستند كاملا مشهود است، از طرفي محدوديتهاي شغلي كه با توجه به معلوليت هاي آنان وجود دارد، شانس انتخاب شغل ديگر را كاهش داده و در صورت بيكاري آنان را به افرادي مصرف كننده و منزوي تبديل مي كند.

معلولين در انتخاب شغل مناسب و پايدار چالش هاي زيادي را تجربه مي كنند كه منشاء بسياري از آنان نگرش منفي جامعه به پديده معلوليت است. این درحالی است که گر فرصتهاي برابر براي پيشرفت مهارتها و امنيت شغلي به معلولان داده شود بسيار از آنان ظرفیت‌ها وقابلیت‌های نهفته خود را به عرصه ظهور خواهند گذاشت. نگرش منفي و انکار توانمندي هاي آنان و عدم پذيرش در فرصتهاي شغلي . اصلي ترين دلايل سطح پائين مشارکتهاي اجتماعي معلولين است .

علی اصغر عموقدیری (معروف به قدیری)، فردی است که با باور و یقین به توانمندی های معلولین به این قشر از جامعه با ایجاد اشتغال برای آن ها  شوق  و انگیزه زندگی بهتر هدیه داده است و در این مسیر اقدامی قابل تقدیر و گامی مهم برداشته و با تلاش‌های بی‌وقفه خود مرکزی برای اشتغال معلولین در شهر یزد راه اندازی کرده است.

علی اصغر عموقدیری در گفتگو با خبرنگار یزدآوا در خصوص انگیزه خود برای شروع این کار گفت: خودم دارای 3 فرزند ناشنوا هستم که برای اشتغال آن‌ها دچار مشکل بودیم. در سال 84 به آموزش و پرورش کودکان استثنایی مراجعه کردم و به پیشنهاد آن‌ها کارگاهی را با دو نفر در محله شیخ داد برای اشتغال افراد معلول ایجاد کردیم.

وی اظهار داشت: در همان سال با همکاری و همراهی بچه‌های معلول و خانواده‌هایشان شرکت تعاونی دانش‌آموزی دستاورد را  با هدف اشتغال معلولین  تاسیس کردیم و اکنون این شرکت 170 سهامدار از معلولین و خانواده‌هایشان دارد.

قدیری با اشاره به مشکلات متعدد ی که در این مسیر با آن مواجه بوده‌ است؛ گفت: در شروع کار همکاری‌های لازم از سوی مسئولین وجود نداشت و به خانواده‌های زیادی هم مراجعه می‌کردیم که اجازه بدهند فرزندشان برای کار به مرکز بیاید اما خیلی از خانواده‌ها قبول نمی‌کردند و حتی بعضی از بچه‌ها بعد از مدتی که سر کار می‌آمدند منصرف می‌شدند.

مدیرعامل موسسه خیریه معلولین غدیر یزد اذعان داشت: به لطف خدا و همکاری تعدادی زیادی از افراد و مسئولین کارگاه کوچک با دو نفر شاغل به چهار کارگاه مجهز با 135 نفر شاغل تبدیل شده است که در زمینه‌های خیاطی و صنایع چوب فعال هستند.

قدیری ادامه داد: افراد شاغل در کارگاه‌های تولیدی از سه گروه: ناشنوا و کم‌شنوا، کم‌توان ذهنی و معلولیت جسمی و حرکتی هستند.از سال 84 تا امسال سه کارگاه فقط برای دختران بوده و در سال جاری کارگاه صنایع چوب نیز برای هر دو گروه پسر و دختر راه‌اندازی شده است.

وی اذعان داشت: طبق ضوابط برای هر کارگاه چارت سازمانی تعریف شده و هر کارگاه دارای مسئول فنی، استاد کار، برشکار و حتی مشاور و روانشناس است. در کنار کار به اصلاح رفتار، آموزش، فعالیت های فرهنگی و تفریحی نیز پرداخته می‌شود و همچنین برنامه اردو های استانی و زیارتی نیز وجود دارد.

قدیری با اشاره به تاثیرات مثبت اشتغال بر معلولین گفت: معلولین با کار کردن شخصیت می‌گیرند، خوشحال می‌شوند و روحیه بهتری پیدا می کنند. افرادی که تا قبل از کارکردن  کسی آن‌ها را قبول نداشت و آن‌ها را ناتوان می‌پنداشتند و در انزوا به سر می‌بردند اکنون به سرکار می‌روند، بیمه هستند و برای خود درآمد دارند.

این خیّر یزدی با اشاره به توانایی‌ها و قابلیت‌های معلولین گفت: بچه‌های معلول دارای توانمندی‌های نهفته‌ای هستند که در بسیاری از این افراد ناشناخته مانده است و متاسفانه اغلب اجازه بالفعل شدن این استعداد‌ها نیز به آن‌ها داده نمی‌شود اما هدف مجموعه ما به نمایش گذاشتن توان این بچه‌ها است و به هیچ عنوان اهداف اقتصادی و تبلیغاتی را دنبال نکرده‌ایم.

قدیری با بیان این که مددجویان شاغل در کارگاه‌های تولیدی را سازمان بهزیستی معرفی می کند، اظهار داشت: توانایی جذب تعداد زیادی از معلولین را برای اشتغال در کارگاه‌های تولیدی وجود دارد اما بسیاری از خانواده‌ها از این موضوع خبر ندارند و حتی بسیاری از موسسات نیز که سفارش دارند نیز از کارگاه‌های تولیدی ما خبر ندارند از این‌رو دلسوزی و همکاری بیشتر مسئولین و مردم را برای معرفی هر چه بیشتر و افزایش معلولین شاغل را می‌طلبد.

وی با بیان این که شغل خیاطی در یزد اشباع شده است گفت: برای گرفتن کار و سفارش به سازمان‌ها و موسسات مختلف در داخل و خارج استان مراجعه می‌کنیم. عده‌ای فکر می کنند تولیدات معلولی تمیز و از کیفیت لازم برخوردار نیست اما خوشبختانه برای هر جا کار انجام داده‌ایم مشتری دائمی شده‌اند و سفارش دوخت لباس بسیاری از بیمارستان ها، مدارس، کارخانجات و ... را انجام داده ایم.

قدیری با اشاره به قوانین حمایت از معلولین گفت: طبق قانون حمایت از معلولین هر کارفرمایی که معلولی را به کار گیرد، دولت سهم کارفرما را برای بیمه معلولین پرداخت می‌کند اما به دلیل آن که تعداد معلولین شاغل در این مجموعه زیاد است به طور کامل و منظم حق بیمه سهم کارفرما به ما عودت داده نمی‌شود.

مدیرعامل موسسه خیریه معلولین غدیر یزد در خصوص حمایت‌های مسئولین به مجموعه گفت: مسئولین در بازدید‌هایی که از کارگاه‌ها دارند خیلی تعریف و تمجید می‌کنند و قول‌هایی را می‌دهند اما متاسفانه بسیاری از این قول‌ها طبق ضوابط و یا به بهانه‌های دیگر عملی نمی‌شود.

قدیری افزود: سازمان بهزیستی مبلغی را به عنوان یارانه برای کمک به تشکل‌های غیردولتی معلولین پرداخت می‌کند اما متاسفانه از 135 نفر معلول شاغل در مجموعه ما فقط به 66 نفر از آن‌ها این یارانه پرداخت می‌شود.

وی با اشاره به آمار بالای معلولین در جامعه گفت: مراکز نگه‌داری، حرفه‌آموزی و ... وجود دارد اما در خصوص اشتغال معلولین اقدام خاصی انجام نشده است و علی‌رغم تعداد زیاد معلولین در استان به جز این چهار کارگاه هیچ مرکزی دیگری برای اشتغال این افراد وجود ندارد.

قدیری اظهار داشت: بسیاری از بچه‌های معلول در خانه و به طور پراکنده کار می‌کنند و تولیدات متنوعی دارند اما در فروش محصولات خود با مشکل مواجه هستند؛ از این‌رو محلی برای نمایشگاه دائمی فروش تولیدات معلولین در نظر گرفته شده و در حال آماده‌سازی است تا حداقل مشکل فروش و بازاریابی آن ها رفع شود.

وی اظهار داشت: این‌ها بچه‌های پاک، مظلوم، دوست داشتنی هستند. فعالیت در این مراکز شرایط خاصی را می‌طلبد. به طور مثال فاصله محل کار با خانه بچه‌های معلول نباید زیاد باشد چرا که مسیر طولانی راه، آن‌ها را خسته می‌کند. از این رو سعی شده کارگاه های تولیدی معلولین در محله‌های مختلف یزد دایر شود و در یک جا متمرکز نباشد.

انتهای پیام/ق




رای شما
میانگین (1 رای)
The average rating is 5.0 stars out of 5.