شناسه : 31980958
نویسنده پیشکسوت یزدی :

فروش کتاب؛ مهمترین مشکل نویسندگان/ علت پایین بودن سرانه مطالعه عدم احساس نیاز به علم آموزی است


نویسنده پیشکسوت یزدی علت پایین بودن سرانه مطالعه را عدم احساس نیاز به کسب علم و دانش دانست.

به گزارش یزد آوا به نقل از یزدرسا؛ استادحسین مسرت نویسنده پیشکسوت یزدی در سال 1339 در شهر یزد دیده  به جهان گشود وهرچند ایام کودکی را در محله عتیق یزد سپری کرده اما در اکثریت محلات یزد سکنی گزیده است

حسین دوران دبستان را در مدرسه سعدی،راهنمایی را در نمونه (اقبال فعلی) و دبیرستان را درعلی دیهیمی گذراند و در آبانماه سال 59 در حالی که چند ماهی از خدمت سربازی را گذرانده بود به علت فوت پدر معاف شد.

وی در سال 1363 به استخدام اداره میراث فرهنگی درآمد و سپس از شهریور سال 1365 در کتابخانه وزیری مشغول به کار شد و پس از 30 سال تلاش و فعالیت در 29 اسفند سال 95 به سمت بازنشستگی نایل آمد.

نویسنده پیشکسوت یزدی در سال 1374 در دانشگاه پیام نور تفت در رشته زبان و ادبیات فارسی فارغ التحصیل شد وپس ازآن به علت مشغله فروان تحصیل را رها کرد تا اینکه در سال 1394 در رشته نسخه شناسی در بنیاد ایران شناسی پذیرفته شد و در حال حاضر خود را برای دفاع از پایان نامه آماده می کند.

مهارت در نوشتن انشاء مرا به سوی نویسندگی سوق داد

مسرت در خصوص چگونگی گرایشش به نویسندگی گفت: در دوران راهنمایی و دبیرستان علاقه فراوانی به ادبیات داشتم و در درس انشاء بسیار موفق بودم و به همین دلیل به سمت نویسندگی رفتم و در سال 1355 به عنوان نویسنده با رادیو یزد مشغول به همکاری شدم وبرای اولین بار در سال 1356 مقاله ای که  مطلب انتقادی از اوضاع  یزد  بود توسط روزنامه اطلاعات به چاپ رسید.

وی افزود: همچنین در این مدت سه کتاب دستخط  با مضمون اشعاری درباره خدا به نام های ذات لایزال،بال رها و یکتای بی همتا نوشتم  و از سال 1363 به صورت جدی با همکاری با نشریه ندای یزد وارد عرصه مطبوعات شدم.

مسرت با اشاره به اینکه تاکنوندر حدود 700 مقاله را به رشته تحریر درآوردم  خاطر نشان کرد: بیش از 90 درصد مقالات من درباره یزدشناسی و یزد پژوهی است  که درآن به معرفی مشاهیر،بزرگان و آداب و سنن و حتی ادبیات یزد پرداختم و موضوعیت مابقی  مقالاتم  درباره کتاب است  که البته در همین زمینه مجموعه اشعاری در خصوص کتاب در سال 74 گردآوری و تدوین کردم که هنوز به چاپ نرسیده است.

وی تصریح کرد: تاکنون در حدود 70 کتاب را تالیف، تصحیح و گرد آوری کردم و نخستین کتابم  در سال 1371 با نام تذکره میکده به چاپ رسید.

نویسنده پیشکسوت یزدی؛شناخت  انسان از استعدادهای خود را تاثیرگذار در مسیر موفقیت دانست و گفت: البته در این میان معلمان و اساتید می توانند در شناساندن استعدادهای شاگردان خود نقش ارزنده ای داشته و آنان را به سمت مسیرتوانمندی های آنان سوق دهند.

مسرت؛ استعداد و داشتن توانایی ذاتی را از مهمترین ویژگی درنویسندگی دانست و گفت: این رشته نیز مانند رشته های دیگر در ابتدا نیازمند استعداد و توانایی ذاتی است و پس از آن مطالعه کتب علمی مرتبط با نویسندگی نظیر کتاب های آئین نگارش و آداب نویسندگی نیز می تواند به نویسنده کمک شایانی بکند.

فروش کتاب؛ مهمترین مشکل نویسندگان

وی مهمترین مشکل نویسندگان را فروش کتاب پس از چاپ دانست و گفت: هرچند خدمات چاپ و نشر کتاب در ایران نسبت به بسیاری از کشورها ارزانتر است اما همین مقدار نیز در شرایط اقتصادی فعلی برای مردم گران است و به همین دلیل شاهد حذف کتاب از سبد خرید مردم هستیم .

این ناشر استانی با بیان اینکه تاکنون بیش از 300 کتاب در انتشارات بنده به چاپ رسیده که تنها 63 عنوان آن مربوط به سال گذشته است گفت: روز گذشته به عنوان ناشر برتر در استان انتخاب شدم اما تاکنون هیچ یک از آثار خود را باسرمایه خودم به چاپ نرساندم چرا که توانایی و سرمایه لازم  را برای چاپ کتاب  ندارم و این موضوع در خصوص بسیاری از نویسندگان و حتی ناشران در استان ها صدق می کند و آنان کتب خود را  با سرمایه مولف به چاپ می رسانند.

وی حمایت های وزارت ارشاد از ناشران را مناسب ارزیابی کرد و گفت: تعدادی از کتاب ها را ادرات ارشاد خریداری می کنند و برخی کتب هم  توسط سازمان ها و دستگاه ها  یا چاپ و یا خریداری  می شوند اما نقش مردم در خرید کتاب نقش برجسته وانکار ناپذیری است و باید دستگاه های فرهنگی مثل صدا وسیما  در این زمینه فرهنگ سازی کند.

علت پایین بودن سرانه مطالعه ؛عدم احساس نیاز به کسب علم

نویسنده موفق یزدی علت پایین بودن سرانه مطالعه  را عدم احساس نیاز به کسب علم و دانش  دانست و گفت: شما تصور کنید مادران از زمان بارداری تا مراحل رشد و تربیت فرزند از کتاب های موجود در این زمینه بهره برده و مطالعه داشته باشند  چقدر این کسب اطلاعات و دانش می تواند در تربیت صحیح و اصولی فرزندان خانواده ها نقش داشته  باشد و اگر امروز در برخی جاها با فقر فرهنگی مواجه هستیم تنها به دلیل عدم وجود فرهنگ مطالعه در جامعه است.

مسرت شبکه های اجتماعی را مانعی بر سر راه مطالعه کتاب عنوان کرد و گفت: نمی خواهم از فرصت های ایجاد شده توسط این شبکه ها چشم پوشی کنم اما به مراتب تهدیدها  و زیان های این شبکه ها بیش از ثمرات آن هاست چرا که بسیاری از مردم ساعت ها از عمر خود را در این فضاها که هیچ ارزش یادگیری ندارد به هدر می دهند  در حالی می توان با بخشی از وقت اختصاصی به این فضا ها ازمطالب مفید و ارزنده کتب  مختلف بهره برد هر چند عده قلیلی نیز در همین فضا به دنبال مطالعه مطالب ارزنده هستند.

برگزاری نمایشگاه نقش موثری در فروش کتاب دارد

ناشر برتر استان یزد با بیان این که برگزاری نمایشگاه های کتاب می تواند نقش موثری در فروش کتاب ها داشته باشد گفت: در کنار برپایی نمایشگاه ها چندین سال است که حرکت خوبی از سوی خانه کتاب صورت می گیرد و آن تخفیف 20درصدی خرید کتاب است که با استقبال خوبی نیز همراه بوده و به دلیل همین استقبال؛ بسیاری از کتاب فروشی ها با کمبود تعرفه ها مواجه می شوند لذا از مسئولان می خواهم سقف تعرفه های این طرح را افزایش دهند  و در زمان برگزاری نمایشگاه های کتاب نیز  از ناشران بخواهند تمامی آثار خود را به نمایشگاه بیاورند.

نویسنده پیشکسوت یزدی  احداث  یک کتاب فروشی  با متراژی عظیم در یزد را از آرزوهای دیرینه خود عنوان کرد و گفت: در تهران چنین فروشگاهی  تحت عنوان «شهر کتاب» با همت شهرداری احداث شده که امیدوارم شهرداری یزد نیز در این زمینه قدم بردارد

این استاد فرهیخته یزدی درپایان مخاطبین یزد رسا را به  بیان دوبیت شعر در مدح کتاب میهمان کرد:

گر بر سر آنی که یکی یار بگیری                                       آن به بودت یار وفادار بگیری

آن یار وفادار کتاب است کتاب                                          گر دل بدهی مخزن اسرار بگیری      

گفتنی است در حال حاضر کتاب های زندگی و اشعار کاظم ثابتی اشرف،تاریخ 40 ساله دانشگاه یزد و زندگی نامه مرحوم وزیری تحت عنوان واقفان کتاب از آثار استاد مسرت در نوبت چاپ است.

انتهای پیام/ح




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.