شناسه : 14485499
مدیرکل فنی و حرفه‌ای استان یزد:

نیمی از متقاضیان کار، مهارت‌ فنی ندارند


مدیرکل فنی و حرفه‌ای استان یزد گفت: 40 درصد فارغ‌التحصیلان بیکار و 50 درصد متقاضیان کار، فاقد مهارت هستند.

به گزارش یزد آوا به نقل از فارس، حبیب اکبری، ظهر امروز در نشستی خبری اظهار داشت: فنی و حرفه‌ای به عنوان متولی آموزش‌های غیررسمی در کشور، ارتقا سطح مهارت نیروی کار استان، به ارمغان آوردن اشتغال پایدار و افزایش مهارت کارگران شاغل را از اصلی‌ترین برنامه‌های خود می‌داند.

وی با اشاره به اینکه چند سال پیش عنوان می‌شد اگر فردی در رایانه مهارت نداشته باشد، در واقع بی‌سواد تلقی می‌‌شود، افزود: امروز می‌توان گفت اگر فردی حداقل یک مهارت فنی نداشته باشد، ناتوان محسوب می‌شود بنابراین شعار ما این است که هر یزدی باید حداقل یک مهارت را فرا بگیرد.

مدیرکل فنی و حرفه‌ای استان یزد با بیان اینکه 70 درصد دانشجویان کشور در حوزه علوم انسانی و نظری آموزش می‌بینند، خاطر نشان کرد: 40 درصد فارغ‌التحصیلان بیکار و 50 درصد متقاضیان کار، فاقد مهارت هستند.

وی عنوان کرد: در حالی که نرخ بیکاری در استان یزد حدود شش درصد است، آمار فارغ‌التحصیلان بیکار در استان یزد 40 درصد است به این معنا که 40 درصد جوانان تحصیلکرده و فارغ‌التحصیل دانشگاهی در این استان، به دلیل نداشتن مهارت‌های فنی بیکار هستند.

کارگر در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در حال حاضر در کلیه شهرستان‌های استان یزد مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای وجود دارد، بیان کرد: تنها شهرستان بهاباد فاقد مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای بود که در این شهرستان هم در هفته آینده، این مرکز راه‌اندازی خواهد شد.

وی با بیان اینکه در سال گذشته بیش از 4.5 میلیون نفر ساعت آموزش‌های فنی و مهارتی را فرا گرفته‌اند، عنوان کرد: 21 هزار نفر از این تعداد در بخش دولتی و بقیه در آموزشگاه‌های خصوصی آموزش‌های لازم را فرا گرفته‌اند که از این تعداد 51 درصد را کارآموزان خواهر و 49 درصد آن را برادران تشکیل داده‌اند.

مدیرکل فنی و حرفه‌ای استان یزد خاطر نشان کرد: در مجموع برای 64 درصد کارآموزان شرکت‌کننده در دوره‌های فنی و حرفه‌ای طی سال گذشته گواهینامه مهارت صادر شده است.

کارگر در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به موفقیت‌های کسب شده در حوزه مهارت‌آموزی در فنی و حرفه‌ای استان یزد،‌ از صدور سه مجوز جوار کارگاهی و بین‌کارگاهی در استان، افزایش 240 درصدی سرانه مهارت‌های روستاییان، افزایش 125 درصدی ضریب نفوذ آموزش روستایی در روستاها، افزایش 157 درصدی آموزش در صنایع، افزایش 118 درصدی ارائه آموزش‌های مهارتی در استان خبر داد.

وی همچنین با اشاره به صدور گواهینامه الکترونیکی از سال گذشته در استان یزد عنوان کرد: حفظ، نگهداری و دسترسی به گواهینامه‌های صادر شده با مشکلاتی مواجه بود که با الکترونیکی شدن آنها، امکان حفظ و نگهداری همچنین دسترسی از آنها در هر نقطه از دنیا به راحتی فراهم شده است.

کارگر همچنین با اشاره به یکی از مهم‌ترین طرح‌هایی که امسال از سوی فنی و حرفه‌ای استان یزد اجرایی می‌شود، افزود: امسال طرح نیازسنجی آموزش روستایی انجام می‌شود و پس از اجرای این طرح، آموزش‌ها پس از نیازهای آموزشی مطرح شده و مورد نیاز، ارائه می‌شود.

وی، اجرای طرح توانمندسازی دانشجویان در سال جاری را نیز از مهم‌ترین برنامه‌های فنی و حرفه‌ای اعلام و اظهار امیدواری کرد: با برگزاری دوره‌های فنی و مهارتی، نیاز دانشجویان در حوزه اشتغال برطرف شود.

به گزارش فارس، در این نشست، مدیرکل کمیته امداد استان یزد و معاون سلامت اداره کل زندان‌ها و اقدامات تامینی استان یزد نیز به بیان اقدامات انجام شده در راستای مهارت‌آموزی مددجویان خود پرداختند.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.