شناسه : 22313582
رئیس اداره فرش دست‌بافت سازمان صنعت معدن استان یزد:

وجود 40 هزار بافنده فعال در استان یزد/ بیمه بیش از 1800 قالیباف غیرواقعی قطع شد


رئیس اداره فرش دست‌بافت سازمان صنعت معدن و تجارت استان یزد با بیان اینکه آمار دقیق و کاملی از تعداد بافنده‌های فرش دستباف در استان نداریم، گفت: براساس آمار موجود نزدیک به 40 هزار بافنده فعال در یزد وجود دارد.

رئیس اداره فرش دست‌بافت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان یزد در گفتگو با خبرنگار یزد آوا، با بیان اینکه آمار دقیق و کاملی از تعداد بافنده‌های فرش دستباف در استان نداریم، اظهار کرد: براساس آمار موجود نزدیک به 40 هزار بافنده فعال در یزد وجود دارد و با توجه به استقبالی که از این حرفه شده است تقریبا سالانه 200 هزار مترمربع فرش دستباف در استان تولید می‌شود.

محمدمهدی نبی‌زاده با اشاره به بیمه بافندگان گفت: تاکنون 21هزار و 300 نفر برای استفاده از خدمات بیمه قالیبافی  معرفی شده‌اند و اکنون بیش از 17 هزار نفر در استان از خدمات این بیمه  استفاده می‌کنند.

وی تصریح کرد: زمانی که خدمات بیمه قالی بافی ارائه شد تعداد زیادی تحت پوشش این بیمه قرار گرفتند ولی برخلاف ضوابط برخی شغل اصلی آنها قالی بافی نبود و بر این اساس بازرسی‌ها و گشت‌های مشترکی راستی آزمایی توسط تامین اجتماعی، شعبات و ادارات صنعت معدن تجارت و اتحادیه بافندگان جهت بررسی این موضوع انجام شده است.

نبی زاده گفت: 43 هزار و 559 مورد بازرسی و گشت مشترک در رابطه با بیمه شدگان قالی بافی از ابتدای طرح راستی آزمایی تا پایان سال گذشته، در سطح استان انجام شده که موجب قطعی  یک هزار و 875 بیمه افرادی که قالیباف واقعی نبودند، شد.

وی با بیان اینکه تعدادی از افراد اضافه بر اعتباری که در تامین اجتماعی برای بیمه قالی بافی در نظر گرفته شده بود،  بیمه شدند، ادامه داد: با اجرای طرح راستی آزمایی و قطع بیمه افرادی که شغل اصلی آنها قالی بافی نبود مدتی است که به شعبه‌های تأمین اجتماعی این مجوز داده شده است که از محل 5 تا 10 درصد قطع بیمه‌هایی که انجام می‌شود، متقاضیان جدید و یا بافندگانی که بیمه آنها به دلیل عدم پرداخت به موقع هزینه قطع شده را بیمه کنند.

رئیس اداره فرش دست‌بافت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان با تاکید بر اینکه باید دولت و مجلس اعتبارات لازم را برای بیمه بافندگان قالی در نظر بگیرد، خاطرنشان کرد: رکود بر همه بازار حاکم است و فرش دستباف نیز از این موضوع مستثنا نیست و بازار فروش آن دچار مشکل است بنابراین باید تسهیلات کم بهره و مدت دار که چند سالی است به مشاغل خانگی اختصاص پیدا نکرده است مجددا به بافندگان خانگی داده شود تا در مسیر تولید بیشتر قدم بردارند.

نبی‌زاده بابیان اینکه 47 کارگاه متمرکز و غیر متمرکز در زمینه تولید فرش دستباف در سطح استان فعال هستند بر ضرورت ارائه تسهیلات کم بهره و مدت‌دار برای بافندگان خانگی، کارگاه‌های تولید، تولیدکنندگان، زنجیره تولید و مواد اولیه تأکید کرد و افزود: با توجه به اینکه بیمه قالی بافی به حرف مرتبط با این صنعت نیز در نظر گرفته شده است درخواست داریم که اعتباری برای بیمه طراحان فرش، روکارگیران، رفوگران و غیره نیز دیده شود تا زنجیره فرش دستباف از تسهیلات کم بهره و بیمه بتوانند استفاده کنند.

وی خاطرنشان کرد: بیمه شدگان قالیبافی اقدام به  تمدید به موقع بیمه خود کنند و در کار قالیبافی  استمرار داشته باشند تا در این خصوص دچار مشکل نشوند.

انتهای پیام/ف ع




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.