شناسه : 15868610
ما همچنان اندر خم یک کوچه‌ایم!

ژاپن وزارت زاد و ولد تاسیس کرد!


ائین آمدن نرخ تولد از یک سو و افزایش تعداد سالمندان در ژاپن موجب شده تا نخست‌وزیر این کشور اقدام به ایجاد پستی جدید در کابینه سامورایی‌ها برای نجات سرزمین آفتاب از این وضعیت کند.

به گزارش یزد آوا، بلومبرگ نوشت: در حال حاضر بر اساس آمارهای موجود بیش از ۲۵ درصد از جمعیت ژاپن را افراد بالای ۶۵ سال تشکیل می‌دهند و همین امر موجب شده تا این کشور به‌عنوان پیرترین کشور جهان نام بگیرد.

از سوی دیگر میزان تولد نوزاد نیز در این کشور با کاهش روبه‌رو شده به‌طوری که در سال ۲۰۱۴ بر اساس اعلام وزارت بهداشت ژاپن فقط یک میلیون و ۱۰۰۰ نوزاد در این کشور متولد شده‌اند که در مقایسه با سال ۲۰۱۳ میلادی ۹ هزار مورد کاهش یافته و این برای چهارمین سال پیاپی است که این کشور با کاهش میزان تولد نوزادان روبه‌رو است.

در همین رابطه برخی پیش‌بینی‌ها از این امر حکایت دارند که در سال ۲۰۵۰ جمعیت ژاپن به ۹۷ میلیون نفر کاهش می‌یابد یعنی در آن سال جمعیت این کشور در مقایسه با آمار سال ۲۰۱۴ میلادی ۳۰ میلیون نفر کاهش می‌یابد.

همین امر موجب شده تا کارشناسان درباره جمعیت جوان و آماده به کار در ژاپن هشدار داده و اعلام کنند که کاهش افراد ۱۵ تا ۶۴ساله موجب کاهش و یا حتی توقف رشد اقتصادی خواهد شد.

ژاپن به‌عنوان پیرترین کشور دنیا با دو معضل اصلی کاهش نیروی انسانی و در مقابل افزایش هزینه‌های رفاهی قشر سالمند مواجه است. این دو معضل در ترکیب با یکدیگر ژاپن را به حذف نیمی از جمعیت شاغل خود تا سال ۲۰۶۰ میلادی وا خواهد داشت.

در همین راستا، «شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن قرار است در ترکیب کابینه جدید خود برای اولین بار مهره‌ای را بگنجاند که اصلی‌ترین وظیفه‌اش ممانعت از سقوط کشور در سراشیبی کاهش جمعیت است.

«آبه» که افزایش جمعیت را شاه‌کلید تحول سومین اقتصاد برتر جهان می‌داند، قرار است با انتصاب «کاتسونوبو کاتو» معاون دبیر کابینه ژاپن به سمتی جدید، وی را مسئول سیاست گذاری در زمینه بهبود نرخ جمعیت و افزایش بودجه مراقبت از اقشار ضعیف جامعه (سالمندان، کودکان و زنان) نماید.

به گزارش جهان، این اتفاق از سوی مسئولان کشور ژاپن در حالی رخ می دهد که همچنان برخی افراد در داخل کشور ماجرای پیر شدن نسل ایرانی را جدی نگرفته و تنها با نگاهی سیاسی به توصیه های فرزند آوری می نگرند.

تسنیم/

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.