شناسه : 16112079
مسئول تنظیم بازار سازمان جهاد کشاورزی استان یزد:

کشاورزان بد عادت شده‌اند!/ نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی در فواصل زمانی اعلام می‌شود


مسئول تنظیم بازار جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه کشاورزان ما بدعادت شده‌اند اظهار کرد: اعلام نرخ تضمینی خرید محصولات کشاورزی برای دو سال است که پیش از موعد اعلام می‌شود و با این حال حق به جانب کشاورزان است و به طبع در فواصل زمانی متناسب با کشت محصولات پاییزه نرخ اقلام کشاورزی اعلام می‌شود.

یزد آوا؛ با وجود گذشت  28روز از فصل زراعی جدید، کشاورزان به علت اعلام نشدن نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی، در سرگردانی و بلاتکلیفی به سر می‌برند.کشاورزان براساس نرخ خرید تضمینی که دولت برای محصول اعلام می‌کند، هر سال اقدام به کشت می‌کنند و تأخیر در اعلام به موقع قیمت‌های تضمینی توسط دولت قطعا به تولید آسیب می‌زند.

براساس قانون قیمت تضمینی محصولات کشاورزی توسط وزارت جهاد کشاورزی و مطابق با تورم یک ساله، حداکثر باید تا پایان تیرماه هر سال به دولت اعلام شود و دولت هم پس از بررسی‌ قبل از آغاز سال زراعی باید قیمت‌ها را اعلام کند و کشاورزان براساس آن برای کشت و برآورد هزینه برنامه کنند.

سال گذشته قیمت‌های تضمینی محصولات کشاورزی به موقع اعلام شد و این اتفاق تأثیر مثبت خود را گذاشت.

سید حسین بخشایش مسئول تنظیم بازار سازمان جهاد کشاورزی استان یزد در مصاحبه با خبرنگار یزد آوا، با اشاره به اعلام نشدن نرخ تضمینی خرید محصولات کشاورزی گفت: این نرخ باید از سوی شورای اقتصادی در سطح ملی که متشکل از برخی وزرا هست اعلام شود ولی هنوز در این مورد تصمیم گیری نشده است.

وی با بیان اینکه کشاورزان ما بد عادت شده‌اند اظهار کرد: اعلام نرخ تضمینی خرید محصولات کشاورزی برای دوسال است که پیش از موعد اعلام می‌شود و در دولت قبل اعلام نمی‌شد با این حال حق به جانب کشاورزان است و به طبع در فواصل زمانی متناسب با کشت محصولات پاییزه نرخ اقلام کشاورزی اعلام می‌شود.  

بخشایش تصریح کرد: دولت برای حمایت از تولید محصولات کشاورزی اساسی، وجود تعادل در نظام تولید و جلوگیری از ضایعات محصولات کشاورزی و جبران ضرر و زیان کشاورزان همه ساله براساس پیش بینی‌های هزینه‌های تولید و واقعی محصولات یک سری نرخ اقلام اساسی کشاورزی را مشخص و اعلام می‌کند که این محصولات را با این قیمت خریداری می‌کند.

وی با بیان اینکه محصولات کشاورزان مانند گندم، جو، برنج و غیره در زمره محصولات استراتژیک برای کشور هستند و نیاز به حمایت دولت دارند، یادآور شد: معمولا قیمت تضمینی  که دولت مشخص می‌کند نسبت به قیمت بازار، متعادل است و کشاورزان با خیالی آسوده پس از برداشت محصولات مطمئن هستند که اگر در بازار محصولاتشان به فروش نرود دولت با نرخ تضمینی آنها را خریداری خواهد کرد با این حال معمولا محصولات کشاورزی در بازار قیمت مناسبی دارند و نیاز به خرید دولت نیست.

مسئول تنظیم بازار سازمان جهاد کشاورزی استان خاطرنشان کرد: دولت براساس برآوردهایی که انجام می‌دهد و سطح زیر کشت محصولات، میزان تقریبی خرید محصولات از کشاورزان را تعیین می‌کند و اهرم هایی را در نظر می‌گیرد تا احیانا  محصولات وارداتی با عنوان داخلی به قیمت نرخ تضمینی به دولت فروخته نشود.

وی با بیان اینکه تاکنون حمایت‌های خوبی از کشاورزان از سوی دولت صورت گرفته است، ادامه داد: این حمایت‌ها رغبت آنها را در کشت و تولید محصولات افزایش داده و امیدواریم که این حمایت‌ها ادامه پیدا کند.

انتهای پیام/

 




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.